Stockholm Pride 2013 för icke-monogama

Kärlek! Glädje! Gemenskap! Öppenhet! Acceptans! Delaktighet! Det är Pride för mig. Kom var med du också.

Så, ett år har snart gått sedan jag senast skrev om Stockholm Pride. I år har jag varit aktiv inför Pride och är redan i startgroparna att bli upprörd över dumma uttalanden om ”nu ska bögarna ha sex på gatorna”- artiklar. Men, det var inte det jag vill skriva om nu utan jag vill ge tips om vad du som är intresserad av polyperspektiv och att möta icke-normativa människor ska göra under denna festvecka.

För, all aktivism i ära så är det en fantastisk vecka att röra sig bland minoritetsgrupperna av identitet, relation och sexualitet. Faktiskt främst för all glädje som så många lägger in i aktivismen den vecka, mycket litet ”ni förtrycker oss” och massor av ”kom och var med oss, vi vill vara med er”.
Pride
Stockholm Pride pågår från 30 juli till 3 augusti. Om du är intresserad av uppträdanden från artister och festa så är det Pride Park du ska gå till och det är i år beläget på Östermalms IP, det sker också en hel del fester ute på stan. Föreläsningar, seminiarium och möjlighet att sitta ned och tala med människor sker i Pride House, vilket hålls i Kulturhuset. Det brukar också vara en hel del picknickar och sånt på stan.

Eftersom det brukar komma frågor om det, större delen av Prides aktiviteter är barnvänliga i den mån att det är (trista) vuxna som talar, talar och talar. På Kulturhuset finns aktiviteter för barn.

Körsbären för dig som lever icke-monogamt eller är nyfiken är:

Tisdag 30 juli
kl 14-15 Poly för nybörjare föreläsning på Pride House (Kulturhuset)
kl 12-18 Du kan tala personligt med någon som lever polyamoröst eller relationsanarkistiskt på Pride House (Kulturhuset)

Onsdag 31 juli
kl 13-14 NORMKRITISK STORSTÄDNING AV FAMILJEJURIDIKEN! Pride House (Kulturhuset)
kl 12-18 Du kan tala personligt med någon som lever polyamoröst eller relationsanarkistiskt på Pride House. (Kulturhuset)
kl 15 börjar picknicken i närheten av Pride Park (Östermalms IP). Den avslutas när ingen längre vill sitta kvar, men beroende på väder brukar det bli till kl 18-20 då många kommer dit efter jobbet. Hit kan du lätt ta med barn för det de kommer uppleva är en massa (trista) vuxna som sitter på filtar, möjligen kramas och talar medan det äts medhavd mat.

Torsdag 1 augusti
kl 14-15 Att bygga och bo tillsammans – för den annorlunda familjen Pride House (Kulturhuset)
kl 15-16 Polyfamiljer Pride House (Kulturhuset)
kl 12-18 Du kan tala personligt med någon som lever polyamoröst eller relationsanarkistiskt på Pride House (Kulturhuset)

POLYMINGLET i Gamla stan! Detta är en fest som blivit tradition. Start klockan 19 och fest tills stället stänger klockan 01. Ta något att dricka efter jobbet, lite dans och så säkert massa skratt. Om du inte känner någon annan där, säg till en av värdfolket så presenterar de dig. Inträde 120 kronor. (Om någon undrar, nej det är inte en sexfest, vi blandar inte ens bilnycklar och går hem med en ny partner. ;-))

Fredag 2 augusti
kl 12-18 Du kan tala personligt med någon som lever polyamoröst eller relationsanarkistiskt på Pride House (Kulturhuset).

Lördag 3 augusti
Start kl 13 Pride Paraden
Här ser du allt från We who walk for those who can’t (homosexualitet är straffbart i många länder och öppet firande av Pride är förbjudet eller stoppas i ännu fler) till diviga dragqueens och BDSM.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s